Best of PFW

dries

DRIES VAN NOTEN – Belgijski dizajner se posvetio detaljima u svojoj 100. modnoj reviji. Reviju su nosile 54 devojke i to sve one koje su radile za njega još od 1993. godine. Nadja Auermann, Cecilia Chancellor, Emma Balfour, Guinevere van Seenus, Kirsten Owen, Trish Goff, Elise Crombez, Erika Wall, Esther de Jong, Alek Wek, Michele Hicks, Carolyn Murphy, Liya Kebede, Caroline de Maigret prošetale su njegove komade za predstojeću sezonu jesen-zima 2017/18. Print ispirisan japanskim kimonima, paisley uzorak, ruže, krojevi 60.tih godina prošlog veka… Uprkos jarkim bojama i neobičnim krojevima, odeća je nosiva u raznim prilikama, kao i u svakodnevnom životu. Van Noten je ponovo dokazao da sveže ideje i moderan pristup mogu opstati i danas.

chloe

CHLOÉ – Clare Waight Keller se novom sjajnom kolekcijom u Parizu oprostila od kuće Chloé, nakon što je tamo provela pet godina na mestu kreativne direktorke. Miks dnevnih i poslovnih, romantičnih boho i sportskih kombinacija – sve ono što danas predstavlja ta modna kuća upravo zahvaljujući Clare.

celine

CÉLINE – Phoebe Philo je prikazala novu viziju poslovne žene. Široka ramena, baloneri, kaputi sjajnih krojeva na koje smo navikli kada je ova modna kuća u pitanju, košulje, haljine… Njena poslovna žena nosi opuštenu odeću, koja ne spitava njeno telo i u kojoj se oseća slobodno. Čak su i torbe odavale taj osećaj opuštenog stila. Ova kolekcija je san svake žene koja voli nositi odeću u minimalnom stilu.

balenciaga

BALENCIAGA – Demna Gvasalia je uspeo spojiti večernju i sportsku odeću sa naglaskom na siluete 80-tih godina prošlog veka.

loewe

LOEWE – Snažna kolekcija prepuna komada koji će iduće sezone biti ključni. Revija je počela uz muziku iz filma Bulevar Sumraka. ” Hteo sam priču, osećaj drame, povećane emocije,” izjavio je dizajner nakon revije. Sjajna i nosiva kolekcija prepuna elegantnih haljina. Pored tamnih boja pojavljuje se i prugasti uzorak koji Anderson često koristi. Zagasito žuta pokazala se kao zanimljiv twist. Zanimljive torbe, kaputi koji su se već pokazali kao neki od najpoželjnijih komada, pametna upotreba kožne kao detalja.

sl

SAINT LAURENT – Druga kolekcija Anthonyja Vaccarella za Saint Laurent. Nakon prilično blage prve kolekcije, Anthony je u novoj kolekciji otpustio kočnice. Inspirisalo ga je nasleđe samog Yves Saint Laurenta kojeg uvek veže za žurke i kasnovečernje izlaske. Uvođenjem modernijih rešenja pretvorio je tu odeću u nešto što možemo nositi svakoga dana.

stella

STELLA McCARTNEY – Monohromatski lookovi, silueta 80-tih godina prošlog vela, predimenzionirana ramena sa naglašenim strukom. Dvoredo kopčanje i odela sa spuštenim strukom… Komadi kojima se poigrala su motivi životinja i print neba na odeći. McCartney nije stavila naslove niti trasparente na odevne komade, ali je uspela da pošalje snažnu poruku o toleranciji, zajedništvu i veri u bolje sutra. Učinila je to kroz reference uniformisanosti i radničku odeću i pesmom “Faith” prerano preminulog George Michaela, i modeli koji su uz nju plesali.

isabel

ISABEL MARANT – dizajnerka je još jednom dokazala da žena i zimi može biti obučena jednostavno, a seksi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s